Suriye’den getirdikleri ve değeri 1,5 milyon dolar olan tarihi İncili satmak isteyen kişiler, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye’deki bir müzeden çalınan tarihi eser İncili Türkiye’ye getiren Suriyeli vatandaşı takibe aldı. Gemlik-Orhangazi karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonunda içinde 3 kişinin bulunduğu 45 plakalı aracı durduran jandarma ekipleri, Suriyeli H.S. ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan A.C., M.Ö.’yü gözaltına aldı.
Yapılan üst aramasında M.Ö. isimli şahsın bel kısmına sarılı vaziyetteki kuşak içerisinde 17 yapraktan oluşan ceylan derisi üzerine altın işlemeli Meryem Ana, Hz. Isa, haç ve hayvan figürleriyle çeşitli yazılardan oluşan ve değerinin yaklaşık 1,5 milyon dolar olduğu tahmin edilen İncil ele geçirildi.
Ayrıca olayla ilgili olarak şüpheli şahıslara öncülük yapmak için Manisa’dan 10 plakalı başka bir araçla yola çıkan R.K. ve M.Y. de Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla İncil Bursa Müze Müdürlüğüne gönderilirken, 6 kişi ise adli makamlara sevk edilmek üzere Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığınca gözaltına alındı.
Bursa'da ele geçirildi! Değeri tam 1,5 milyon dolar
SURİYE’DEN GETİRİLEN VE PİYASA DEĞERİ 1,5 MİLYON DOLAR OLAN TARİHİ İNCİL JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ. (HURŞİT TOPAL/BURSA-İHA)

YORUM EKLE
1
Bursa'da üvey baba cinayetinde karar çıktı!
2
Büyükşehir desteğiyle dağ yöresinde hayvancılık...
3
Yeşilay ile işbirliğine hazırız
4
Bursalı iş adamının iki oteli daha icrada!
5
Bursa'da kanseri yenen kadın kazadan kurtulamadı
6
Bursa'daki faciada kahreden detay!
7
Bursa'daki açıköğretim öğrencileri dikkat!
8
Bursa'da kaza kurbanı kadınlara yürek yakan uğurlama
9
Erdoğan'dan Bursa'da hayatını kaybeden kadınlar...
10
Dündar'dan Osmangazili kadınlara jest
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:01

GÜNEŞ
07:24

ÖĞLE
13:20

İKİNDİ
16:32

AKŞAM
19:06

YATSI
20:24
SIRADAKİ HABER